Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з територій житлових будинків, зруйнованих обстрілами, вивезли понад 1,5 тисячі кубометрів будівельних відходів

05 травня 2022 року, 15:21

У Києві вивезли понад 1,5 тисячі кубометрів будівельних відходів із територій житлових будинків, які зазнали руйнувань унаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«На території більшості будинків, які були зруйновані чи пошкоджені внаслідок ракетних ударів, вже вивезені будівельні уламки, ще на 16-ти адресах роботи тривають. Працюють рятувальники міста, персонал комунальних керуючих компаній, «Київкомунсервісу», «Київблагоустрою», ШЕУ та інших підприємств. Активно допомагають впорядковувати двори і самі мешканці. Виконуємо роботу єдиною командою. Відходи вивозять спеціальними контейнеровозами з краново-маніпуляторними установками та системами мультиліфт. На локації встановлюється великий контейнер 15-25 кубометрів, у який складують різні уламки», – розповів Петро Пантелеєв.   За його словами, наповнені контейнери вивозяться на спеціалізований полігон для будівельних відходів № 6.

«Велике прохання не публікувати фото з адресами зруйнованих будинків, особливо тоді, коли на локаціях працюють люди, це небезпечно», – зазначив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА нагадав, що наразі тривають обстеження житлових будинків, де зафіксовані критичні пошкодження. Залучені фахівці державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва». На підставі висновків обстежень прийматимуться рішення про подальшу експлуатацію, необхідні протиаварійні роботи та можливість заселення людей.

Комунальники прибирають території житлових будинків, зруйнованих обстрілами

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]