Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві запрацював освітній хаб Inspiration cafe: для дітей вимушених переселенців і військовослужбовців навчання безкоштовне

15 липня 2022 року, 10:20

У Києві в Дарницькому районі запрацював освітній хаб Inspiration cafe, навчання в якому є безкоштовним для дітей вимушених переселенців, військовослужбовців і співробітників сфери критичної інфраструктури.

Як зазначають організатори, хаб Inspiration cafe – це мультифункціональний простір із безкоштовним навчанням, де евакуйовані діти, підлітки та молодь можуть отримати підтримку дорослих для адаптації у нових реаліях, отримати документи про освіту та підготуватись до нового навчального року:

«Ми працюємо, щоб внутрішньо переміщені діти могли продовжити шкільне навчання та знайти натхнення. Окрім уроків за шкільною програмою, наші учні розкривають свої сильні сторони, реалізують цікаві міні-проєкти, долучаються до волонтерської роботи у місцевій громаді. Додаткова цінність проєкту полягає в тому, що ми працевлаштуємо вчителів із числа ВПО, що дозволяє їм інтегруватися в місцеві громади та полегшує їхнє життя на новому місці».

Окрім занять за шкільною програмою, учні можуть відвідувати спортивні заняття та добровільні толоки. Є постійний супровід і моніторинг психологів для покращення психоемоційного стану дітей.

Під час навчання дітей також забезпечують гарячим харчуванням. Для безпеки передбачена закрита територія, охорона, укриття.

Проєкт освітнього хабу Inspiration cafe в Києві реалізується ліцеєм Educator завдяки локальній субсидії від федеральної компанії GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Запис на навчання в хабі (вул. Чавдар, 11-А) триває за посиланням: https://bit.ly/3ciyLzK.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]