Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві запустили курси перукарської майстерності для жінок, які постраждали від домашнього насильства (+фото)

15 лютого 2022 року, 15:06

Фонд UNFPA спільно з компанією L’Oréal Україна за підтримки Київської міської державної адміністрації реалізовують соціальний проєкт «Краса для всіх». Він спрямований на надання допомоги та підтримки жінкам, що опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі тих, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

«Мета проекту – за допомогою спеціального курсу навчити жінок, які перебувають у непростій життєвій ситуації, основ перукарської майстерності та допомогти їм побудувати свій шлях до кращого життя. Завдяки п’яти успішним сезонам, реалізованим у Києві, та одному у Львові, 164 українки змогли безкоштовно опанувати нову професію та самостійно заробляти на життя. Цей проект запускається в нашому місті вдруге. Минулого року такі курси пройшли 60 жінок, більшість із яких працевлаштувалися за новою спеціальністю. Цьогоріч вже 80 жінок виявили своє бажання освоїти нову професію та досягти фінансової незалежності. Я вдячна фундації L’Oréal та Фонду ООН у галузі народонаселення за цей проект, який дає змогу змінити життя на краще багатьом жінкам», – зазначила Марина Хонда.

У рамках 6-го сезону проекту «Краса для всіх» планується навчити 80 жінок основ перукарської майстерності. Курс, розрахований на 6 місяців, гарантує, що всі учениці опанують навички, потрібні для того, щоб розпочати кар’єру в салонному бізнесі.

Навчальний курс у рамках програми «Краса для всіх» викладають висококваліфіковані спеціалісти L’Oréal Україна. UNFPA посилює проект, надаючи студенткам можливість отримувати підтримку професійного психолога.

Завдяки підтримці КМДА, проект отримав у користування на безоплатній основі приміщення в Київському фаховому коледжі прикладних наук. Це додало сталості проекту та підсилило можливість запустити також школу у Львові.

Відкриття курсів перукарської майстерності Л'Ореаль для жінок, які постраждали від домашнього насильства

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]