Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА розроблять програму щодо посилення безпеки на дорогах біля шкіл

24 січня 2019 року, 11:26

Київська міська державна адміністрація має намір до кінця року розробити програму, яка буде спрямована на посилення безпеки на дорогах біля столичних навчальних закладів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Задля напрацювання заходів програми Валентин Мондриївський надав доручення головам районних державних адміністрацій невідкладно проаналізувати потребу організації безпеки дорожнього руху поруч із закладами освіти щодо встановлення  знаків, світлофорів, засобів примусового зниження швидкості та надати відповідні пропозиції.

Розробка програми буде здійснюватися у тому числі в рамках роботи Координаційної ради з питань підвищення рівня безпеки руху на вулицях і дорогах м. Києва.

У складі Координаційної ради – депутати Київради, профільні заступники голови КМДА, керівники профільних структурних підрозділів КМДА та представники Національної поліції.

«У нас є два ключові моменти, які ми маємо опрацювати і врахувати при розробці цієї програми. Перше – робота із ділянками підвищеної небезпеки. Необхідно створити офіційний список вулиць, перехресть Києва, де відбувається найбільше ДТП, і проаналізувати причини та запропонувати низку контрзаходів. Від облаштування «лежачих поліцейських» до зміни транспортної розв’язки. Друге, але надважливе, – безпека біля дитячих садків і шкіл. Ми маємо розробити паспорти безпеки руху поблизу навчальних закладів. У паспорт може увійти пункт щодо зниження швидкості транспорту біля садочків і шкіл до 30 км/год», – повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що для контролю за дотриманням другого пункту необхідно встановлювати камери з фіксацією швидкості руху та ідентифікацією номерного знаку автомобіля.

«Найбільш дієвим буде встановлення електронних табло, які будуть показувати швидкість, із якою рухається автомобіль, кількома кольорами. Це бачитиме і водій, і інші люди на вулиці, і це викликатиме відповідну реакцію та привертатиме увагу», – сказав заступник голови КМДА.

Також передбачається системна кампанія за безпеку на дорогах і навчання ПДР у школах і дитячих садочках спільно з Національною поліцією України.

Додатково КМДА перейматиме досвід галузевих департаментів країн, які вже успішно провадять програму нульової смертності на дорогах.

«Вже найближчим часом пройде засідання Координаційної ради, про що окремо буде повідомлено. Засідання будуть відкритими, і ми закликаємо до дискусії, її критики та надання пропозицій з боку експертного співтовариства, активних містян», – додав Валентин Мондриївський.

Він наголосив на надзвичайній необхідності впровадження Програми, оскільки дані щодо загибелі чи травмування у ДТП напрочуд сумні: у 2018 році в Україні на дорогах у ДТП загинуло понад 3 тисячі людей і понад 28 тисяч отримали травми. При цьому ДТП є першою за поширеністю причиною смерті серед молоді у віці від 15 до 24 років і другою – серед дітей у віці від 5 до 14 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]