Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Магдебурзі відкрився німецько-український театральний фестиваль «Дикий Схід. Подія Україна»

20 травня 2016 року, 10:43

19 травня у Магдебурзі стартував німецько-український мистецький проект «Дикий Схід. Подія Україна». Як зазначила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, яка долучилася до відкриття фестивалю, його особливістю стала спільна робота молодих українських авторів та режисерів з акторською трупою Магдебурзького драматичного театру.

«Цей фестиваль спрямований не лише на зближення українських та німецьких культур, а й на поширення знань про трагічні події новітньої історії України, які досі змінюють життя та долі багатьох українців», – наголосила вона.

На відкритті проекту представили прем’єру «На початку та в кінці всіх часів» (відома в Україні як «Сталкери») Павла Ар’є у постановці художнього керівника київського театру «Золоті ворота» Стаса Жиркова та постановку Олександри Сенчук «Жінки та снайпер» за п’єсою Тетяни Киценко.

«Вражає не лише талант наших режисерів та акторів магдебурзького театру, а й теми, що піднімаються у творах. Чорнобильська трагедія, Революція гідності, війна на Сході – вони дозволяють показати німецькому глядачеві реальні масштаби подій», – підкреслила Ганна Старостенко.

У рамках фестивалю, що триватиме до 22 травня, німецьким глядачам буде представлено виставу «Вій» Наталії Ворожбит у постановці Максима Голенка, а також презентовано українську драматургію п’яти сценічних читань – Максима Черниша «Порожнеча», Віталія Ченського «Як позбутися мертвого пса недільним вечором» та «Культура кавового споживання», Дена Гуменного «ФЕМЕНізм», Анастасії Козодій «Привези мені зі Львова те, чого нема в Запоріжжі» та Наталі Ворожбит «Саша, винеси сміття».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]