Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Музеї Івана Гончара продовжили виставку українського та кримськотатарського вбрання до 29 жовтня (+фото)

26 вересня 2023 року, 15:18

У Музеї Івана Гончара (вул. Лаврська, 19) продовжили виставку українського та кримськотатарського вбрання «Свято» до 29 жовтня. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

До того ж, у п’ятницю, 29 вересня, у Музеї – День відкритих дверей, перегляд експозиції безкоштовний.

На виставці представлені зразки святкового вбрання з Полтавщини, Київщини, Слобожанщини (Харківської, Сумської, Луганської та Донецької областей), Чернігівщини, Полісся, Гуцульщини, Покуття, Буковини, Поділля та Криму. За час роботи експозиції її відвідали близько 6 000 людей.

Усі охочі можуть замовити екскурсію, під час якої музейники докладно розкажуть про особливості вбрання, його символічного призначення та використання в побуті.

Графік роботи:

  • ср – нд: 10:00 – 18:00;
  • пн – вт: вихідні.

Окрім того, 28 вересня о 14:00 в межах проєкту відбудеться дитячий квест – з «Картою Мандрівника». Взяти участь можуть дітлахи 6-12 років. В ігровому форматі діти дізнаються, які прикраси вдягали на урочистості жінки й дівчата, що було вишите на весільній сорочці хлопців, що таке кептар, намітка і горсет та багато іншого. А також довідаються, який шлях проходила сорочка від лляної стеблини до вишивання.

Реєстрація та розклад майбутніх дитячих квестів за номером: 067-501-95-56.

Виставка українського та кримськотатарського традиційного одягу "Свято" у Музеї Івана Гончара (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]