Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці понад 230 тисяч кв. метрів вільної торговельної площі, яку можуть використовувати підприємці замість демонтованих тимчасових споруд 

26 вересня 2023 року, 15:00

У Києві послідовно виконують рішення Ради оборони міста щодо демонтажу МАФів, де вони становлять перешкоду на шляху до укриттів – станцій метрополітену. Для підприємців, чиї торговельні точки підлягають демонтажу, місто виступає партнером у пошуку альтернативних локацій. Понад 229 тис. кв. метрів вільної площі для торгівлі сьогодні є у приміщеннях комунальної власності, ще майже 1,5 тисяч квадратних метрів – на столичних ринках. Важливо знайти рішення у форматі діалогу, коли враховуються інтереси як представників малого бізнесу, так і потреби містян. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, спілкуючись із представниками підприємництва, які вийшли на акцію протесту проти демонтажу. 

«Міська влада реальною справою довела, що є партнером для підприємців, приймаючи рішення про пільговий розмір пайової участі на початку війни. Але є випадки, коли встановлені тимчасові споруди перешкоджають нормальній життєдіяльності міста. Це стосується підходів до станцій метрополітену, як евакуаційних шляхів у сховища, якими є під час ворожих атак станції метрополітену. Також є випадки, де скупчення МАФів фактично призводить до нестерпних умов проживання киян, і ми отримуємо сотні звернень щодо антисанітарії та інших незручностей. Не можуть знаходитися тимчасові споруди на локаціях, де виконуються ремонти або розміщені інженерні мережі тощо. За таких обставин приймаються рішення відносно демонтажу або переносу таких споруд», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що для того, хто задіяний у сфері торгівлі, сьогоднішній ринок праці дозволяє швидко знайти робочі місця, зокрема на комунальних ринках (1 440 кв. м вільної площі), у торговельних центрах, приміщеннях комунальної власності (229 тис. кв. м вільної площі). Вони також можуть бути задіяними для підприємницької діяльності як альтернатива тимчасовим спорудам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]