Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У поточному році «Київгаз» встановив безкоштовно 22,7 тисячі квартирних лічильників газу (+відео)

23 жовтня 2018 року, 16:30

У поточному році ПАТ «Київгаз» встановив 22,7 тисячі квартирних лічильників природного газу аналогічній кількості абонентів. Протягом наступних трьох років «Київгаз» продовжить виконання програми для встановлення лічильників, оскільки розрахунок за газ за приладами обліку є гарантією справедливих нарахувань. Про це під час прес-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Представник КМДА роз’яснив ситуацію із додатковими нарахуваннями для споживачів без лічильників за спожитий природний газ за період відсутності гарячої води.

«Ця правова норма не нова, вона діє вже багато років і передбачає, що у разі відсутності гарячої води додатковий обсяг газу використовувався для її підігріву на кухонних плитах. (Постанова КМУ «Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» від 23 березня 2016 року №203). Донарахування проводилися тільки тим абонентам, у яких немає лічильників за нормами споживання. Додатково нараховано 2,1 куб. м газу в розрахунку на 1 особу, якщо гарячої води не було цілий місяць. Вартість на одну особу – 14,60 грн», – зазначив він.

На сьогодні понад 187,2 тисячі споживачів мають квартирні лічильники, ще для 260 тисяч особових рахунків – розрахунок за будинковими вузлами обліку газу. Близько 316 тисяч особових рахунків – обліковуються за нормами споживання.

Петро Пантелеєв зауважив, що встановлення приладу обліку це, у першу чергу, гарантія справедливого нарахування: лише за ту послугу, яку спожила людина.

«Кияни можуть звернутися із письмовою заявою до ПАТ «Київгаз» для встановлення лічильника за рахунок компанії, і він буде встановлений безкоштовно у разі, якщо немає будинкового лічильника», – пояснив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]