Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичній мерії презентували проєкт, присвячений білоруським героям, які віддали життя у боротьбі з росіянами (+фото)

25 квітня 2023 року, 16:38

У приміщенні київської мерії відбулася презентація проєкту «З Україною в серці», присвяченого білоруським героям, які віддали своє життя у боротьбі з рф, і тим, хто продовжує цю боротьбу. Виставку відвідав керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний.

«Сьогодні головні герої України – це воїни, які захищають всіх нас! Білоруські патріоти також стали до боротьби з росією, оскільки у нас спільний ворог. Незалежність Білорусі складно уявити без вільної України. Бо і українці не зможуть почуватися у безпеці, допоки Білорусь не позбудеться російського ярма! Ми вдячні кожному, хто виборює право жити у вільному світі, де немає місця деспотизму та узурпаторам!» – наголосив Дмитро Загуменний.

За словами заступника директора КБУ «Київський міський центр надання допомоги учасника АТО» Павла Долинського, білоруські бійці боряться разом з українцями від початку агресії рф.

«Сьогодні Україна стала полем битви за Честь та Гідність народів, що були піддані агресії зі сторони московії. З 2013 року, з початку Революції Гідності ми пліч-о-пліч стоїмо разом з нашими братами білорусами і в 2022 році під час вторгнення агресора ситуація не змінилась – багато гідних синів в наших рядах. Світлини з виставки присвячені тим, хто пожертвував своїм життям заради майбутнього наших країн, щоб відстояти людські права і світле майбутнє наших дітей. Якомога більше киян мають побачити ці історії і усвідомити, що завдання побудови нового суспільства лежить не тільки на Героях, а й тих, хто залишається в мирних містах. Ми маємо бути гідні! Слава Україні! Живе Білорусь!» – сказав Павло Долинський.

На виставці представлені портрети загиблих в Україні білоруських героїв, історії їхнього життя та подвигу.

За словами співорганізатора, директора БФ «Вільна Білорусь» Олексія Францкевича, незабаром виставку презентують у Литві та Польщі.

«Головна мета – донести до європейців, що білоруси також віддають своє життя за безпеку всієї Європи. Сьогодні Україна – це форпост цивілізованого світу. Тому всі мають об’єднатися навколо України, щоб не дати рф занурити нас у середньовіччя», – сказав Олексій Францкевич.

Організатори виставки – благодійний фонд «Вільна Білорусь» спільно з музеєм «Вільна Білорусь з Україною в серці».

Презентація проєкту «З Україною в серці»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]