Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці продовжують ділитися успішним досвідом впровадження реформи харчування

21 жовтня 2021 року, 16:27

До Києва завітали керівники відділів освіти та голови територіальних громад Черкащини задля вивчення досвіду столиці в освітній галузі, зокрема, в запровадженні реформи харчування. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

«Ми відкриті для обміну досвідом. Сьогодні розказуємо колегам-управлінцям, як ми упродовж років змінюємо шкільне харчування у Києві. Для впровадження нововведень спочатку потрібно було відремонтувати та переоснастити харчоблоки. Уже чотири роки поспіль ми активно працюємо над тим, аби сніданки та обіди в закладах освіти міста вийшли на якісно новий рівень», – розповіла Олена Фіданян.

За її словами, в місті за ці роки у кожній третій школі та у кожному п’ятому дитячому садочку проведено ремонти харчоблоків, а у 80% закладів освіти столиці частково замінено обладнання. Тільки у 2021 році на капітальний ремонт харчоблоків із заміною обладнання в Києві додали понад 19 млн грн до державної субвенції, що втричі більше від передбаченого нормами.

«Із 2018 року ми почали вивчати суспільну думку щодо організації харчування у закладах освіти. За цей час проведено 5 системних досліджень, у яких взяли участь 91,2 тис. учнів та їхніх батьків. За чотири роки активної роботи щодо поліпшення шкільного харчування ми зробили серйозний прорив. На сьогодні вже майже дві третини учнів молодших класів вважають їжу смачною, хоча ще на початку 2019 року у смітник йшло майже 80 відсотків шкільних сніданків», – зазначила Олена Фіданян.

Також Олена Фіданян додала, що в Києві постійно модернізують галузь освіти та створюють нові технології й проєкти для її розвитку. Наразі найактуальнішими питаннями лишаються організація мультипрофільного харчування, впровадження базового фінансового нормативу дошкільної освіти, інформаційно-аналітичного ресурсу «Карту освітніх потреб» та дистанційне навчання в умовах пандемії.

У рамках візиту колеги з Черкащини пройшли майстер-клас щодо роботи з сучасним обладнанням харчоблоку, ознайомилися із технологічним процесом, взяли участь у презентації приготування комплексного шкільного обіду, а також оглянули харчоблоки у школах № 66 та № 103. А керівники відділів освіти територіальних громад Черкаської області побували й у першому в Україні мистецькому ліцеї «Зміна», де нараховується понад 30 студій, лабораторій, творчих майстерень і художніх колективів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]