Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Електронне голосування та онлайн-звітність: міські конкурси проєктів неурядових організацій відбуватимуться за новим порядком

05 жовтня 2023 року, 18:01

Київрада затвердила порядок проведення міських конкурсів проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка. Єдині правила напрацювали фахівці Департаменту суспільних комунікацій КМДА спільно із представниками місцевого самоврядування, громадськістю та експертним середовищем. Документ також успішно пройшов консультації із громадськістю.

«Систему проведення конкурсів неурядових організацій потрібно було уніфікувати, напрацювати єдиний підхід і визначити всі критерії. Раніше, через відсутність чіткого порядку, спостерігалась недостатня участь громадськості у процесі відбору. Ми заручилися підтримкою громадськості та напрацювали чіткі правила відбору й проведення конкурсів, за якими передбачене електронне та дворівневе голосування, де враховуються голоси киян і членів комісії тощо. Тож проведення конкурсів буде максимально прозорим, дієвим й ефективним», – прокоментував прийняте депутатами рішення директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Передбачається, що уніфікований порядок проведення міських конкурсів проєктів створюватиме сприятливі умови для вдосконалення співпраці місцевої влади із громадськістю. Також чітко прописані правила розширюватимуть можливості голосування для різних соціальних груп киян і виключатимуть створення конфлікту інтересів під час визначення переможців. Окрім того, передбачено можливість онлайн-звітування для проєктів-переможців, а моніторинг реалізації проєктів можна буде здійснювати в режимі реального часу.

Процедура організації та проведення конкурсів неурядових організацій, які фінансуються з міського бюджету, буде відбуватися з використанням програмного модулю «Е-Конкурси» платформи «VCENTRI».

«Продовжуємо розвивати портал vcentri.com, як єдиний комфортний простір взаємодії між міською владою на неурядовими організаціями», – підкреслив Роман Лелюк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]