Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розвиватимуть «Bike sharing» (+відео)

15 серпня 2018 року, 19:08

Із поточного року в столиці розпочалося активне створення громадського прокату велосипедів. На цьому зауважив під час презентації системи «Bike sharing» заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб таких точок, де хто завгодно може взяти велосипед напрокат на будь-який термін, у столиці було достатньо – щонайменше 300-400 точок, які налічуватимуть до 5 тисяч велосипедів. Для цього плануємо провести інвестконкурс, до участі у якому запросять всіх охочих операторів. На мою думку, було б добре, щоб переможців, які впроваджуватимуть у Києві систему «Bike sharing», було кілька – так уникнемо монополізації ринку. Оскільки проект – інвестиційний, то місто коштів не витрачає, а, по суті, лише отримує бонуси», – наголосив Дмитро Давтян.

Він каже, що зараз у столиці створюється інфраструктура для поширення та розвитку велосипедного руху.

«На дорогах, які ремонтуються, на більшості з них, уже є окрема смуга для велосипедистів. Тобто із захоплення, характерного для небагатьох, напрям переростає у стиль активного і здорового способу життя. І я впевнений, що не лише активна молодь та іноземці, для яких велосипед – давно вже норма, але й інші вікові категорії незабаром стануть активними користувачами велосипедів», – сподівається Дмитро Давтян.

Особливість громадського прокату в Києві полягяє в тому, що він буде безстанційний, безтермінальний.

«Для паркування велосипедів ми не будемо використовувати металеві паркувальні стовпчики та спеціальні термінали. Достатньо буде охайно припаркувати велосипед на віртуальній станції, та закрити спеціальний замок на задньому колесі», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, щодо сьогодні мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації та особисто протестував систему велопрокату «Bike sharing», яка почала працювати в столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]