Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві презентували автобуси, які замінять старі «Богдани» на трьох маршрутах міста (+фото)

16 грудня 2021 року, 15:51

Сьогодні, 16 грудня, перед будівлею Київської міської державної адміністрації презентували автобуси, які за результатами конкурсу на визначення перевізників замінять старий транспорт на трьох маршрутах столиці. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

«Першу партію хоч і вживаних, але добротних автобусів MAN сьогодні вночі привіз перевізник із півдня України, який повірив у Київ. Загалом за результатами конкурсу 29 таких великогабаритних, повнорозмірних і низькопідлогових машин уже в січні замінять усі старі та іржаві «Богдани» на 191-му, 417-му та на 573-му маршрутах Києва», – зазначив Костянтин Усов.

За його словами, автобуси працюватимуть відповідно до нових стандартів. Зокрема, вони виконуватимуть правила щодо заборони звукового та візуального забруднення в салоні, будуть обладнані камерами ззовні і всередині для безпеки пасажирів, матимуть датчики підрахунку пасажиропотоку.

«У 2022 році за результатами наступних конкурсів ми розраховуємо залучити з усієї країни сотні таких або кращих машин. Стандарту «Євро-5» і місткістю від 60 пасажиромісць, що автоматично прибере з вулиць сотні й сотні іржавих «Рут», «Богданів» та всього подібного, що називається маршрутками», – зауважив заступник голови КМДА.

На його думку, це сигнал для всіх перевізників столиці, що зміни неминучі та незворотні.

«Сьогоднішня партія автобусів під мерією Києва – це важливий сигнал того, що якщо столиця чесно й публічно оголошує правила гри і твердо дбає про їх дотримання, їй вірить і допомагає вся країна», – зауважив Костянтин Усов.

Нагадаємо, що 10 грудня 2021 року в Києві відбувся конкурс на визначення перевізників на міських маршрутах загального користування, на якому зафіксували рекордно малу кількість заявок та низьку конкуренцію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]