Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відновили роботу три бюветні комплекси

07 червня 2023 року, 12:25

У столиці відновлено роботу трьох бюветних  комплексів. Про це повідомила директорка спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» Світлана Козловська.

Зокрема, за її словами, весною вдалось відновити роботу двох бюветних комплексів у Деснянському районі та одного – у Печерському.

Так, на вул. Каштановій, 7 бюветний комплекс не функціонував із 2019 року у зв’язку з незадовільною якістю води. Цього року, після довготривалої промивки, якість води покращилась та відповідає всім нормам ДCaнПін.

На вул. Радистів, 47 бюветний комплекс не функціонував із 2014 року з цієї ж причини. У 2023-му було відновлено роботу бюветного комплексу. Фахівці здійснили промивку свердловини та встановили системи доочистки води. Після проведених робіт якість води повністю відповідає вимогам ДCaнПін.

Бюветний комплекс на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 1-5  не працював із травня 2022 року через відсутність підключення електроживлення. Після відновлення електроживлення бюветного комплексу проведено санітарно-профілактичні роботи, налагоджено систему доочищення та здійснено контрольний відбір проб питної води. За результатами аналізу, роботу бюветного комплексу відновлено з 26 травня.

Світлана Козловська додала, що на бюветних комплексах також відремонтовано альтанки, полагоджено водорозбірні колонки та встановлено нові, де водорозбір не підлягав ремонту. Відремонтовано дах, а навколо комплексів та сходах альтанок облаштовано ФЕМ покриття.

Нагадаємо, що на початку року в Оболонському районі міста збудували нову свердловину і відновили роботу бювету, що не працював понад 5 років.

Сьогодні в Києві працює 179 бюветних комплексів, роботою яких опікується «Київводфонд», адреси можна дізнатися на мапі.

Бювети на вулицях Каштановій, Радистів і Омеляновича-Павленка

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]