Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вулицю Німанську не будуть перейменовувати, оскільки назва походить від найменування найбільшої та найдовшої річки Литви

09 лютого 2024 року, 11:33

Київрада виключила вулицю Німанську з додаткового переліку об’єктів міського підпорядкування, назви яких пов’язані з рф її сателітами, що підлягають перейменуванню. Оскільки ця назва є топонімом, що походить від найменування річки Німан – найбільшої та найдовшої річки Литовської Республіки. Таке рішення було прийнято на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначила депутатка Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, Український інститут національної пам’яті рекомендував зберегти вулицю Німанську на мапі столиці.

«Відтак назва вулиці не є маркером імперської, радянської та, як наслідок, російської ідеологічної політики та не підлягає обов’язковому перейменуванню Натомість збереження на мапі Києва вулиці Німанської, вшанованої у литовських легендах та оспіваної в піснях із найдавніших часів, є символом вдячності українців та поваги до Литовської Республіки за її послідовну та вагому підтримку України у протистоянні російській агресії», – наголосила Вікторія Муха.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]