Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Капітальний ремонт Литовського скверу: відремонтовано фонтан, облаштовують унікальну лаву-терасу

25 травня 2021 року, 14:32

Триває капітальний ремонт Литовського скверу, розташованого на Володимирському проїзді, 1. Сквер площею 0,08 га розташований у центрі столиці ­– навпроти Софійського собору. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

Роботи на об’єкті розпочалися минулого року. Частково замінено покриття із клінкерної цегли. Відремонтовано фонтан, що знаходиться у центрі скверу. Довгий час він не функціонував, частина елементів була відсутня, деякі були пошкоджені.

Концепція розроблялася КО «Київзеленбуд» спільно із литовськими архітекторами. Центральним елементом публічного простору має стати дерев’яна лава-тераса, що за своїми формами могла б нагадувати бурштин або литовські дюни на узбережжі Балтійського моря. Концепція була адаптована під ландшафтні умови і погоджена з художньою радою Департаменту культури та Департаменту містобудування та архітектури.

Облаштування лави-тераси ще триває. Її висота – близько 2 м. Вона матиме декоративне світлодіодне підсвічування. Загальна площа дерев’яних брусів, використаних для створення лави-тераси – більше 200 кв. м.

Частина скверу вже огороджена антипаркувальними стовпчиками, щоб убезпечити зону відпочинку від заїзду автомобілів.

Капітальний ремонт Литовського скверу відбувається за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні.

Сучасну назву сквер отримав відповідно до рішення Київської міської ради від 10 листопада 2016 року № 315/1319.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у рамках проєкту «Київ – місто світу» було офіційно відкрито Мюнхенський сквер на перетині вулиць Зоологічна та Дегтярівська у Шевченківському районі, а в 2019 році неподалік від станції метро «Арсенальна» на розі вулиці Михайла Омеляновича-Павленка і провулка Бутишева – Латвійський сквер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]