Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Українці віддали майже 400 тисяч голосів за повернення історичних назв ще 32 об’єктам міського підпорядкування у столиці

15 листопада 2022 року, 10:20

У додатку «Київ Цифровий» завершено опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 об’єктам міського підпорядкування у столиці. Опитування тривало з 4 до 13 листопада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, українська держава має багатовікову історію, і важливо раз і назавжди відновити історичну справедливість. 

«Експертна комісія рекомендувала повернути деяким об’єктам міського підпорядкування історичну назву або назву історичної місцевості. Депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення, яке передбачає проведення електронного опитування щодо доцільності повернення історичних назв ще 32 вулицям, проспектам, провулкам та площам. Українці за тиждень зробили свій свідомий вибір – було отримано майже 400 тисяч голосів підтримки. Зокрема, вулиці Царика планують повернути історичну назву Іподромний провулок, площі Перемоги – назву Галицька, а провулок Герцена планують перейменувати на честь історичної місцевості – Бабин Яр. Разом ми завершуємо процес деколонізації топоніміки в Києві, і позбуваємось системи, яку нам десятиліттями нав’язував тоталітарний режим», – розповів Володимир Бондаренко.

Він додав, що депутатський корпус Київської міської ради вже ухвалив рішення щодо перейменування понад 200 міських об’єктів, назви яких були пов’язані з росією та її сателітами.

Нагадаємо, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]