Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В основі управління комунальним майном Києва лежить соціальна відповідальність та економічна вигода – Володимир Слончак

18 березня 2019 року, 10:52

На сьогодні у столиці діє низка пільг на оренду комунального майна, які сприяють розвиткові малого та середнього підприємництва. Водночас Київ здійснює величезні соціальні функції, передбачаючи символічну орендну ставку, зокрема для  оздоровчих закладів для дітей та молоді, громадських організацій інвалідів, національних творчих спілок, музеїв тощо. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«На сьогодні за даними Єдиної інформаційної системи у комунальній власності Києва налічується більше 16 тисяч об’єктів. І управляючи цим значним капіталом громади, міська влада керується соціальною відповідальністю перед містянами, думкою про перспективи розвитку міста та економічною вигодою. У першу чергу місто має працювати на людей та їхні потреби, тому наразі діє два види пільг в 1% оренди та оренда за 1 гривню для соціальних функцій», – повідомив Володимир Слончак.

Заступник голови додав, що за орендною ставкою в 1% Київ розміщає  оздоровчі заклади для дітей та молоді, суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері освіти, бібліотеки, музеї, заклади соціального обслуговування, зокрема центри соціально-психологічної реабілітації дітей, соціальні гуртожитки для дітей-сиріт, громадські організації інвалідів на площі, що не перевищують 50 кв. м тощо.

При цьому символічну ставку в 1 гривню мають Товариства Червоного Хреста України, громадські та благодійні організації, які здійснюють безкоштовну психологічну, соціальну допомогу, реабілітацію та адаптацію людей з інвалідністю тощо. На сьогодні з орендною платою 1 грн на рік укладено 1335 договорів оренди на майно комунальної власності.

«Із початку цього року місто також здійснює підтримку суб’єктів малого та середнього бізнесу, надаючи до кінця року знижки на 30 відсотків від діючих орендних ставок за окремими цільовими призначеннями. Також очікуємо, що це підвищить ефективність використання об’єктів комунального майна», – резюмував заступник голови.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]