Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Проїзд за учнівськими квитками старого зразка все ще лишається можливим

01 вересня 2021 року, 14:54

Учнівськими квитками старого зразка все ще можна користуватися в міському громадському транспорті. Відповідно до Міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки ці проїзні документи діятимуть до кінця 2021 року. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Усі учні столичних шкіл мають право безоплатного проїзду у столичному громадському транспорті. У разі, якщо дитині не встигли оформити чи виготовити електронний учнівський, вона може продовжувати користуватися квитком старого зразка до кінця поточного року», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що паперовий документ учням обов’язково необхідно мати із собою, користуючись міським транспортом.

«Одночасно з тим, батьки учнів усіх шкіл Києва продовжують замовлять електронні учнівські квитки онлайн. Поки що вони працюватимуть в тестовому режимі», – додав Валентин Мондриївський.

Він пояснив, що для замовлення батькам чи опікунам школяра потрібно зареєструватись та подати заявку на учнівський е-квиток за допомогою порталу scard.kyivcity.gov.ua. Далі дані в системі підтверджує працівник школи, де навчається дитина, а валідована заявка передається на виробництво. Отримати готові е-квитки учні, як і раніше, можуть у своїх школах. Наразі система працює у тестовому режимі.

Фахівці Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій зазначають, що строк виготовлення учнівського квитка залежить від швидкості перевірки даних у школі. Коли учнівський буде готовий, на електронну пошту батькам обов’язково надійде лист.

«Наразі батьки вже замовили 32037 електронних учнівських квитків. Майже половина з цієї кількості вже пройшла модерацію у школах, а інші чекають на перевірку. 8705 учнівських уже виготовлено, а ще 3520 просто наразі знаходяться в роботі у виробника», – розповіли в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]