Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Столична влада звернулася до суду щодо примусового виконання вимог припису щодо Гостинного двору

16 березня 2021 року, 11:55

Департамент охорони культурної спадщини КМДА звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом про примусове виконання Фондом державного майна України вимог припису Департаменту. За результатом, судом відкрито провадження за адміністративною справою № 640/5666/21.

«Фонд державного майна України продовжує ігнорувати припис щодо Гостинного двору. Досі не укладено охоронний договір та не надано науково-проєктну документацію на проведення невідкладних протиаварійних та реставраційно-відновлювальних робіт на об’єкті», – зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Попри те, що спочатку Окружний адміністративний суд м. Києва зобов’язав Фонд держмайна виконати вимоги припису, а потім і Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду, Фонд держмайна вимоги припису щодо належного утримання пам’ятки не виконує.

«Пам’ятка вже довгі роки є предметом різних судових справ, проте жодних зрушень так і не відбулось. Очевидно, що хтось навмисно блокує рішення щодо Гостинного. Кияни втомилися чекати на цей громадський простір. Ми наполягаємо на тому, що об’єкт необхідно терміново рятувати!» – наголосив Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, що Гостинний двір, який на сьогодні перебуває в державній власності, перебуває в аварійному стані. Керівництво столиці неодноразово заявляло про готовність прийняти будівлю на баланс та привести її в належний стан. А поки Гостинний двір руйнується, перебуваючи в державній власності, Міністерство культури продовжує блокувати передачу пам’ятки до комунальної власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]