Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «У столиці посилено контроль за санітарним станом у гуртожитках»

18 березня 2020 року, 19:03

Коледжі, професійно-технічні училища, університет – всі заклади освіти, які підпорядковані міській владі – чітко виконали протиепідемічні заходи та своєчасно відпустили студентів із гуртожитків до дому. В той же час студентам, які не мають змоги змінити місце перебування, дозволено проживання в столичних гуртожитках на період карантину. Про це повідомив профільний заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Життя та здоров’я дітей на першому місці. Ми максимально розвантажили гуртожитки, уникаючи скупчення молодих людей у будівлях. Ті ж, хто залишився, будуть у безпеці та під посиленим контролем. Керівникам закладів вищої освіти доручено посилити санітарно-гігієнічний і протиепідемічний режим у гуртожитках.  Учням та студентам забезпечують максимально комфортні умови проживання із дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я щодо профілактики захворювання на коронавірусну інфекцію (COVID-19)», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Заклади забезпечено миючими та дезінфікуючими засобами, збільшено кількість вологих прибирань, обладнано приміщення для ізоляції здобувачів освіти у разі виявлення у них ознак захворювання. Запроваджено обов’язковий температурний скрінінг та постійний нагляд медичними працівниками.

У гуртожитках Київського університету імені Бориса Грінченка станом на 11 березня (до запровадження карантину) проживали загалом 668 студентів. Після запровадження карантину у трьох гуртожитках університету залишилися 68 студентів: діти-сироти, іноземні студенти – слухачі підготовчого відділення, студенти із тимчасово окупованих територій, діти з багатодітних родин (якщо в родині є випадки гострих респіраторних захворювань), студенти, працевлаштовані в установах, які забезпечують життєдіяльність Києва під час карантину.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]