Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентина Гінзбург: У столиці існує одразу кілька варіантів отримання безкоштовної фахової поради та підтримки професійних психологів і психотерапевтів (+контакти)

05 січня 2023 року, 13:11

В умовах, коли російський агресор продовжує цинічно та безжалісно атакувати з неба мирних жителів, нагадуємо киянам, що  в столиці існує одразу кілька варіантів отримання фахової поради та підтримки професійних психологів і психотерапевтів.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург нагадала, що буквально з перших днів воєнного стану для киян були створені можливості отримання фахової психологічної підтримки.

«У перший же тиждень я поставила завдання директорам профільних закладів створити умови для безвідмовного цілодобового психологічного консультування всіх, хто цього потребує. Звісно, тоді акцент зробили саме на допомогу у форматі онлайн, адже дістатися до фахівців було проблематично. Завдяки оперативному відгуку керівників та колективів КНП «Київська психіатрична лікарня» та КНП «Київська міська психоневрологічна лікарня № 2» вдалося швидко організувати цілодобове телефонне чергування для дорослих та підлітків збільшеної кількості фахівців. Також створено додаткову можливість отримання цілодобової очної консультації (вул. Кирилівська, 103, корпус 1 приймальне відділення) яка, до речі зберігається і сьогодні», – розповіла Валентина Гінзбург.

За словами очільниці Департаменту, лише за березень-квітень онлайн-допомогою київських психологів звернулися понад 2500 дорослих та близько 500 неповнолітніх українців (адже столичні фахівці підкреслюють, що їм телефонують не лише з Києва, а й з інших регіонів, та українці, що виїхали за кордон).

«Так ми задовольнили потребу у очних та заочних консультуваннях. Проте події, які ми всі сьогодні переживаємо, нерідко вимагають більш глибокої психологічної реабілітації. І вже в червні 2022 року в столиці було відкрито Київський міський кризовий центр «Соціотерапія», – зазначила Валентина Гінзбург

Вона розповіла, що в Центрі успішно допомагають людям з гострими стресовими станами, спричиненими воєнною агресією. В основу програми покладено авторську концепцію структурної кризової терапії. До неї входять заняття з психологічної корекції в групах, індивідуальна робота з психологом, опанування технік релаксації, самодопомоги при стресі та багато іншого. Програма розрахована на 4 тижні. Упродовж всього курсу необхідно перебувати в Центрі, адже така реабілітація передбачає повне «занурення» у процес. Увесь курс, а також проживання і харчування безкоштовні.

Валентина Гінзбург наголосила, що будь-який вид психологічної, психіатричної або психотерапевтичної допомоги – прийом фахівця, консультація телефоном або реабілітація в кризовому центрі безкоштовні. Також вона нагадала, що для запису до психолога або психіатра направлення сімейного лікаря не потрібно.

«Зверніть увагу ще на один важливий нюанс. У разі звернення вам допомагатимуть досвідчені штатні спеціалісти комунальних клінік – дипломовані психіатри, психологи, психотерапевти. Тож можна не перейматися через те, що довірилися непрофесіоналам. Не тримайте у собі душевний біль, розпач, тривогу, страхи. Відчувати все це нормально, особливо під час воєнних дій. Так само, як цілком нормально і навіть бажано працювати над поверненням рівноваги за допомогою розумних і чуйних професіоналів», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Телефон довіри (цілодобово):

0 800 50 12 12

(044) 541 04 04

 (044) 541 04 05

Телефони для довідок/запису Київського міського кризового центру «Соціотерапія»:

(044) 524-89-90

(044) 258-68-91 

(044) 524-44-71

(044) 524-34-93

Цілодобова психіатрична допомога: вул. Кирилівська, 103. Телефон для довідок: (044) 463-74-79.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]