Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відкритість міської влади неможлива без забезпечення доступу громадян до публічної інформації – Дмитро Загуменний

04 жовтня 2023 року, 13:22

За 9 місяців цього року Київська міська державна адміністрація отримала 2 589 запитів на інформацію від фізичних, юридичних осіб та об’єднань громадян. Усі запити опрацьовані в апараті КМДА, 97% запитувачів вже отримали відповіді. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Відкритість міської влади неможлива без забезпечення доступу громадян до публічної інформації. Тому ми прагнемо надавати вичерпні відповіді в максимально стислі терміни. Станом на сьогодні КМДА задовольнила 97% запитів на інформацію, які отримала цього року. Між іншим, за 9 місяців нинішнього року до КМДА надійшло вже більше запитів, ніж за весь попередній 2022 рік. Для порівняння: за аналогічний період 2022-го міська адміністрація отримала 1 778 запитів», – сказав Дмитро Загуменний.

Він додав, що мова йде про запити, які фізичні та юридичні особи, а також об’єднання громадян адресували або Київській міській державній адміністрації, або Київському міському голові. Також частина запитів надходить безпосередньо до структурних підрозділів КМДА та районних адміністрацій. Відповідну загальну статистику буде опубліковано на початку наступного року.

«Через військову агресію росіян у 2022 році сфера доступу до інформації як демократичний механізм зазнала удару, не меншого за інші сфери. Проте Київська міська державна адміністрація робить все можливе, щоб у стислі терміни та якнайефективніше задовольняти інформаційні потреби громадян», – наголосив Дмитро Загуменний.

Він зауважив, що цього року найбільше запитів – 627 або 24% від загальної кількості – подано на інформацію, розпорядником якої є апарат КМДА. Зокрема, кияни цікавляться рішеннями столичної влади та заходами, що вживаються для забезпечення життєдіяльності міста в цей складний період. Також запитувачів цікавить інформація щодо земельних ділянок (311 запитів), транспортної інфраструктури (231), житлово-комунального господарства (206) та містобудування (200).

«До слова, наприкінці вересня світ відзначав Міжнародний день загального доступу до інформації та Міжнародний день права знати. І це ще одна нагода згадати про відповідальність перед суспільством у сфері прозорості та підзвітності діяльності столичної влади. Для цього ми розробили й успішно впровадили кілька зручних способів подання запитів на інформацію, розпорядником якої є КМДА», – нагадав Дмитро Загуменний.

Зокрема, подати запит на інформацію можна, склавши текст у довільній формі, або скориставшись шаблоном форми, та надіслати одним із способів:

  •  поштою на адресу – вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»).

Також запити приймають усно за номерами: 044-202-75-53, 044-202-76-42.

Окрім того, запит можна подати особисто в адмінбудівлі на вул. Хрещатик, 36.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]