Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віктор Брагінський: Оперативне закриття ділянки «Деміївська» – «Либідська» було вимушеним кроком задля безпеки пасажирів

09 грудня 2023 року, 20:21

Оперативне закриття ділянки «Деміївська» – «Либідська» було вимушеним кроком, оскільки після вчорашнього ранкового обстеження було виявлено нову тріщину, що може загрожувати перевезенню пасажирів. А безпека пасажирів – у пріоритеті для «Київського метрополітену». Про це зазначив сьогодні, 9 грудня, під час брифінгу щодо поточної ситуації роботи метро начальник підприємства Віктор Брагінський.

«Питання безпеки пасажирів – у пріоритеті для нашого підприємства. Оперативне закриття ділянки «Деміївська» – «Либідська» було вимушеним кроком, оскільки після вчорашнього ранкового обстеження в пʼятницю було виявлено нову тріщину, що може загрожувати перевезенню пасажирів. Подальший рух поїздів міг призвести до непередбачуваних наслідків. Наразі компетентні фахівці зʼясовують причини», – зауважив він.

Начальник «Київського метрополітену» також додав, що фахівці опрацьовують питання покращення сполучення, зокрема можливість запуску «човникового руху» між зачиненими станціями. Для цього необхідно провести розрахунки та безпосередньо перевірити ефективність такого сполучення.

Головний інженер КП «Київський метрополітен» Віктор Вигівський зазначив, що ситуація на інших перегонах контрольована. Так, на деяких є піщані ґрунти і поверхневі води. Він наголосив, що фахівці підприємства розуміють, як з цими ділянками працювати, і найголовніше, там відсутня раптовість подібних ситуацій до станції «Деміївська». Бо є певний дебіт води, про який спеціалістам відомо, і відповідно до сезону він збільшується або зменшується, і відповідальні фахівці працюють із цими умовами та ведуть постійний нагляд.

Віктор Вигівський також додав, що питання гідроізоляції важливе для всіх метрополітенів. Разом із тим є спеціальні технологічні процеси, що дозволяють експлуатувати ці ділянки у звичайному режимі роботи.

Підсумовуючи сьогоднішній брифінг, фахівці наголошують, що ситуація, що склалася на ділянці «Деміївська» – «Либідська», нестандартна та потребує оперативних рішень, які вже ухвалили. Київський метрополітен разом із міською владою докладають максимум зусиль, аби якомога швидше провести відновлювальні роботи та поновити звичний рух столичної підземки. Водночас важливо провести всі роботи максимально якісно та з дотриманням усіх технологічних процесів, аби уникнути в майбутньому подібних ситуацій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]