Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко доручив створити робочу групу для наведення ладу у будівельній галузі столиці

02 березня 2016 року, 13:10

Мер Києва Віталій Кличко доручив створити робочу групу для ефективного вирішення питань щодо всіх будівництв у столиці, до якої увійдуть профільні чиновники КМДА, представники будівельних компаній, силових структур, громадськості та депутати Київради. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з представниками будівельних компаній столиці.

«Дивна ситуація виходить, у нас майже кожен день мітинги під КМДА. Один день – «проти» будівництва, інший – «за». Ситуація складна, навколо будівництв у нас сьогодні багато питань. Часто починаються будівництва без обговорення і без врахування думки та інтересів громади. Іноді буває, навколо будівництва відбуваються спекуляції, політичні ігри й інтриги. Є випадки рекету, пов’язаного з будівництвом – коли приходять якісь люди до забудовника і починають створювати проблеми, а потім пропонують вирішити їх за гроші. І критичне питання – коли взагалі без будь-яких дозволів починають будувати. Я завжди казав: ми відкриті до діалогу, ми готові шукати правду і знаходити вирішення будь-яких конфліктних питань. Але наше ключове завдання – робити все відкрито, прозоро і з врахування інтересів громади – людей, які мешкають у Києві», – підкреслив Віталій Кличко.

Київський міський голова наголосив, що є чіткі правила і будівельники повинні їх дотримуватися та працювати виключно у рамках законодавства.

«Так, Київ повинен будуватися, це ознака того, що місто розвивається. Але при цьому не повинен псуватися зовнішній вигляд міста та його історична спадщина. Ми повинні розвивати наше місто, але суворо дотримуючись правил і враховуючи інтереси громади», – зазначив Віталій Кличко.

Мер також підкреслив, що сьогодні вкрай важливо відновити довіру киян до будівельників.

«Зараз немає довіри до будівельників, адже раніше велись забудови у парках і скверах. Підірвана довіра до влади, адже минула – не відстоювала інтересів людей. Зіпсована довіра до правоохоронців. І ми повинні відновити довіру людей, а для цього потрібно робити все відкрито і прозоро. Щоб відновити довіру, забудовнику потрібно не тільки зібрати всі дозвільні документи, а й поінформувати громадськість, місцевих мешканців, що вони отримають дивіденди від цього будівництва – розвинену інфраструктуру, соціальні об’єкти, сквер чи парк», – сказав Віталій Кличко.

Мер доручив своєму профільному заступнику Олександру Спасибку створити робочу групу для наведення ладу у будівельній галузі столиці. І щоб до цієї робочої групи обов’язково долучилися представники правоохоронних структур – МВС, СБУ, прокуратури.

«І щоб вони максимально ефективно працювали. Події у будівельній галузі сьогодні – це і наслідок прогалини в роботі правоохоронців», – зазначив мер.

У зустрічі також взяли участь представники правоохоронних структур Києва і керівництво профільних департаментів КМДА.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]