Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Фахівці «Укренерго» працюють, щоб усунути дефіцит електроенергії за 2-3 тижні

28 жовтня 2022 року, 16:44

Якщо не станеться надзвичайних ситуацій, то фахівці «Укренерго» зможуть усунути дефіцит електроенергії в столиці за 2-3 тижні. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі національного телемарафону.

«У зв’язку зі значним дефіцитом електроенергії – від 20 до 50 відсотків – система енергозабезпечення міста працює в екстренному режимі. Відтак, електропостачання тимчасово вимикають у всіх районах столиці. Якщо не буде форс-мажорних обставин, фахівці «Укренерго» сподіваються протягом 2-3 тижнів усунути дефіцит, спричинений атаками російських варварів на об’єкти критичної інфраструктури», – пояснив Віталій Кличко.

Він зазначив, що місто робить все можливе, щоб економити споживання електроенергії. Зокрема, на багатьох маршрутах комунального громадського транспорту тролейбуси замінили на автобуси. При цьому метрополітен місто зупиняти не збирається.

Віталій Кличко вчергове закликав мешканців столиці та бізнес скоротити споживання електроенергії. Бізнес – вимкнути освітлення вивісок на закладах громадського харчування, торгівлі; рекламу. Громадян – менше користуватися електроприладами, особливо в пікові години навантаження на систему.

«Ризик великого блекауту, коли нестача електроенергії може призвести до ще більших наслідків та ще масштабнішого відключення, є. Тому вкрай важливо економити, щоб цього не сталося», – сказав Віталій Кличко.

Щодо ймовірності надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону, мер зазначив, що, готуючись до зими, місто придбало резервне паливо та джерела резервного живлення. А також необхідну кількість пересувних мобільних котелень як резервне джерело теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону. Вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть в пунктах обігріву, які розгорне місто.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]