Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Іноземні партнери зазначають, що призначення міської влади – це порушення європейських норм»

28 липня 2019 року, 22:23

Іноземні партнери України зазначають,  що спроби призначення «згори» осіб на  керівні посади в органи місцевого самоврядування суперечать європейським демократичним нормам. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Іноземні партнери чітко говорять, що вплив президента чи прем’єр-міністра на органи самоврядування, призначення їх керівників, яких мають обирати люди, – це порушення європейських норм», – сказав Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання, чому не були внесені необхідні зміни до «Закону про столицю», Віталій Кличко зазначив, що у 2016 і в 2018 роках відповідні законопроекти внесли до парламенту. Але не було політичної волі, аби розглянути їх і ухвалити.

«Проекти давно в парламенті, вони є і їх можна актуалізувати і розглянути. Але сьогодні ні такої можливості, ні бажання – немає. Є бажання контролювати місто Київ», – підкреслив Віталій Кличко.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]