Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух»

22 червня 2020 року, 12:13

Влада столиці готова виділити з резервного фонду міста 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я сьогодні зранку був на нараді у прем’єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Прем’єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що в результаті вибуху в столичній багатоповерхівці троє людей загинули, доля ще двох киян залишається невідомою.

«Рятувальники вже добу працюють на місці трагедії. Розбирають завали, шукають людей, які могли там залишитися. На всіх поверхах будівлі встановили укріплюючі балки, аби будинок не обвалився. Також фахівці обстежують сусідні будинки. Щоб визначити, в якому вони стані і чи безпечні для проживання. Я був на місці події і вдень, і вчора ввечері. Хочу зазначити, що місто надає необхідну допомогу всім постраждалим мешканцям. В інтернат на Харківському шосе вже переселили 56 мешканців будинку, де стався вибух. Їх забезпечили харчуванням, медикаментами та всім необхідним», – зазначив Віталій Кличко.

Також «Укрзалізниця», багато співробітників якої мешкають у цьому будинку, надала номери в готелях. Частина людей вирішила пожити у родичів чи знайомих.

«Також повідомлю, що місто найближчим часом надасть матеріальну допомогу постраждалим мешканцям. Та допомогу родичам загиблих. Я вдячний і киянам, які відгукнулися та прийшли на місце події з готовністю допомогти постраждалим», – підкреслив Віталій Кличко.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]