Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Києву потрібна муніципальна поліція, що буде підзвітна громаді міста»

22 червня 2020 року, 12:21

Києву потрібна муніципальна поліція, яка буде підзвітна громаді міста. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Хочу нагадати, що в столиці досі немає муніципальної поліції. Хоча ми давно виступаємо за її створення. У нас є муніципальна охорона, яка допомагає поліції. Але вона не має тих повноважень, що є у правоохоронців», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що муніципальна охорона може припиняти злочин і тримати порушника до приїзду поліції. Також може фіксувати порушення правил карантину. І ці матеріали можуть стати приводом для накладення штрафу на порушників через суд. Таке рішення ще наприкінці березня ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій міста.

«Щодо муніципальної поліції. У парламенті з 2015 року лежить законопроект, що передбачає створення таких підрозділів. З тих пір він ухвалений тільки в першому читанні. А Києву потрібна муніципальна поліція. І ми постійно нагадуємо про це. Потрібна, щоб контролювати дотримання правопорядку на вулицях, для наведення ладу зі стихійною торгівлею, із паркуванням. І підзвітна вона має бути громаді міста», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]