Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ готується до опалювального сезону в посиленому режимі

12 серпня 2022 року, 13:35

Столиця України готується до наступного опалювального сезону в посиленому режимі, враховуючи всі обставини воєнного стану. Попри критичний стан із фінансуванням та постачанням матеріалів комунальні служби міста планово провели гідравлічні випробування теплових мереж і замінили майже 20 км найбільш аварійних ділянок. Про це під час наради з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він зауважив, що в минулі роки Київ розпочав масштабну модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці.

«За 3 роки ми здійснили великий обсяг капітальних ремонтів на ТЕЦ (на суму близько 550 млн грн), розпочали реконструкцію заводу «Енергія» та замінили 360 км мереж (це 10% від тих мереж, які не оновлювали понад 60 років). Важливо, що це було комплексною модернізацією і дозволило зменшити на 10% аварійність мереж та на 5% – теплові втрати», – зазначив Віталій Кличко.

Попри те, що сьогодні Київ готується до зими в умовах воєнного стану, всі необхідні роботи на завершальній стадії і кияни будуть забезпечені необхідними послугами.

«Також важливо, що місто цього року залучило кредит ЄБРР у 140 млн євро на комплексну модернізацію системи київської теплоенергетики. Крім того, ми активно впроваджували технології енергозбереження у різних напрямках. Наприклад, місто започаткувало програми співфінансування, що дозволило виконати термомодернізацію понад 1000 житлових будинків. Столиця спрямувала на це 1,1 млрд грн, а мешканці будинків – 350 млн грн. Економія на сплаті за тепло в окремих будинках перевищила 70%. Загалом ми вже втілили 1200 енергоефективних проектів і продовжимо цю масштабну програму», – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, гідравлічні випробування в столиці вже на фінальній стадії. Тепловики ліквідували 1700 пошкоджень тепломереж і активно відновлюють гаряче водопостачання мешканцям столиці.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]