Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ готується до відкриття метро»

19 травня 2020 року, 12:14

Столична влада готується до відновлення роботи метрополітену. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Усі розуміють, що нам вкрай необхідно відновлювати і роботу метрополітену. Бо без цього ми не уникнемо транспортної проблеми у місті. Київ готується до відкриття метро. На станціях там зараз наносять спеціальну розмітку – біля кас, турнікетів, на платформах. Щоб нагадувати пасажирам про необхідність дотримуватися дистанції та елементарних правил безпеки», – сказав Віталій Кличко.

Він також нагадав, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. І після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися виключно безконтактними засобами оплати.

«Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде KyivSmartCard, карткою метро, безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи – на жовтих турнікетах, мобільними додатками Google Pay та Apple Pay, мобільним додатком KyivSmartCity та разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним)», – повідомив мер Києва.

Протягом місяця з дати відновлення роботи метро пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору.

«Що стосується наземного громадського транспорту. В ньому пасажири, крім електронних способів оплати, до 1 липня зможуть купувати квиток на проїзд і в кондуктора. До відновлення роботи метро та наземного транспорту електронний квиток можна купити у Т-кiосках. Їх у столиці понад 300. І розташованi вони переважно на зупинках громадського транспорту», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]