Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто готується до відновлення роботи наземного громадського транспорту у звичайному режимі»

19 травня 2020 року, 12:14

Міська влада готується відновити після 22 травня роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Нагадаю, що місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту у звичайному режимі, що має відбутися після 22 травня. І ми поступово збільшуємо кількість маршрутів та транспорту на них. Сьогодні почали працювати ще три маршрути: від станції метро «Святошин» до житлового масиву Західний (с. Чайки), з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар та з Бортничів – до метро «Харківська». І в наступні дні ми будемо нарощувати кількість маршрутів», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що і комунальний наземний громадський транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований.

«Контролювати дотримання цих правил має поліція. Допомагатиме правоохоронцям муніципальна охорона», – зазначив Віталій Кличко.

Водії та кондуктори зобов’язані носити маску або респіратор, рукавички. У масках повинні бути і пасажири. А також – не нехтувати рукавичками. Усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов’язані пройти термометрію. Особи з температурою вище 37,2 градуси і з симптомами ГРВІ не допускаються до роботи.

Перед кожним рейсом транспорт повинні дезінфікувати. КП «Київпастранс» проводить дезінфекцію тричі на добу.

«І я в черговий раз закликаю всіх киян: після відновлення роботи громадського транспорту, користуватися ним тільки за нагальної потреби. Інакше – нам не уникнути загострення ситуації з розповсюдженням вірусу», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]