Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ на порозі дуже складного опалювального сезону. Сьогодні Київрада звернеться до Уряду щодо погашення заборгованості держави по компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання

05 жовтня 2023 року, 11:48

Київрада на сьогоднішньому засіданні ухвалить звернення до Уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею по компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання, яка на сьогодні становить 6,8 мільярда гривень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання сесії Київради. Також він розповів, як столиця підготувалася до опалювального сезону.

«Ми на порозі опалювального сезону, який у нинішніх умовах буде дуже складним. Разом із тим ситуацію погіршує й те, що держава так і не виконала обіцянок перед теплопостачальними підприємствами. Нагадаю, заборгованість, яку Уряд обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень. А по всій країні – 36 мільярдів! Тобто місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу. Уряд обіцяв цю різницю компенсувати, Президент давав доручення, але коштів ми поки так і не дочекалися. Теплопідприємства працюють із шаленими збитками, і не може місто самотужки перекривати такі колосальні кошти», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що навіть у цих умовах місто виконало всі заплановані й необхідні для старту опалювального сезону роботи, враховуючи ризики воєнного стану.

«На сьогодні близько сотні котелень столиці забезпечені можливостями оперативного переключення на роботу від генераторів. Таку ж можливість сьогодні мають 150 бюветних комплексів. Також місто придбало 23 мобільних пересувних котельні, які, в разі необхідності, забезпечать на певний період теплом медичні заклади, школи та садки, пункти обігріву», – наголосив Віталій Кличко.

Також у столиці продовжують відновлення пошкодженого чи зруйнованого минулої зими обладнання на об’єктах критичної інфраструктури. Мер Києва нагадав, що місто виділило на ці потреби близько мільярда гривень, і до кінця року заплановані ремонти виконають. Також від початку року у столиці замінили понад 60 км тепломереж. Готуючись до зими, зокрема в межах гідравлічних випробувань, усунули понад 3 тисячі пошкоджень на мережах.

«На сьогодні всі житлові будинки, що знаходяться в обслуговуванні комунальних керуючих компаній, отримали акти готовності до зими, тобто готові до подачі тепла. Закликаю інших управителів, в тому числі ОСББ та ЖБК, також подбати про отримання цих актів. Місто в цьому плані всіляко допомагатиме, щоб усі без винятку будинки не мали проблем із запуском тепла», – наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що керуючі компанії підготували резерв палива. Підготувалися й дорожники – понад 160 одиниць снігоприбиральної техніки готові працювати на вулицях міста. Заготовлено понад 11,5 тисячі тонн посипкового матеріалу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]