Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рятувальники КАРС ліквідували наслідки вибуху газового балона в житловому будинку Солом’янського району столиці

05 жовтня 2023 року, 11:57

Рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку» ліквідували наслідки вибуху газового балона портативної пічки у квартирі житлового будинку на вул. Романа Ратушного в Солом’янському районі столиці. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Увечері 4 жовтня на балконі квартири третього поверху п’ятиповерхового житлового будинку під час розпалювання портативної туристичної печі стався вибух газового балона. Внаслідок було суттєво пошкоджено панелі конструкції балкона. Обійшлося без жертв. Мешканці квартири від госпіталізації відмовилися.

Рятувальники другого аварійно-рятувального взводу КАРС «Київська служба порятунку» демонтували аварійні конструкції балкона, запобігши надзвичайній ситуації, яка могла трапитися в разі їхнього падіння.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучили 6 рятувальників КАРС «Київська служба порятунку» та 1 одиницю техніки.

Департамент муніципальної безпеки наголошує на важливості дотримання правил від Державної служби з надзвичайних ситуацій, що допоможуть безпечно користуватись портативними газовими плитами.

  1. Купуйте лише сертифіковану продукцію.
  2. Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність балона. Відсутність слідів витікання газу можна перевірити за допомогою мильного розчину.
  3. Газовий туристичний пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов’язково має бути вентиляція.
  4. Не допускайте потрапляння на балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]