Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ підготував ще понад 800 ліжок для хворих на коронавірус

24 березня 2021 року, 12:16

Київ підготував іще понад 800 ліжок для хворих на коронавірус. На сьогодні в медзакладах столиці – майже 6 тисяч ліжок для лікування хворих на COVID-19. Про це мер Києва заявив під час онлайн-брифінгу.

«Ми розуміємо, що зараз потрібно зробити все можливе, щоб у медичній системі столиці не сталося колапсу. Тому міська влада постійно збільшує кількість ліжок для пацієнтів хворих на коронавірус. Тільки минулого тижня підготували ще 844 ліжка. І на сьогодні в Києві – майже 6 тисяч ліжок для лікування хворих на COVID-19», – повідомив Віталій Кличко.

Також місто планує додатково виділити з резервного фонду столиці понад 23,5 мільйони гривень на закупівлю гостро необхідного обладнання. Зокрема, йдеться про 330 концентраторів, 5 моніторів пацієнта та 12 апаратів штучної вентиляції легень.

«Це дозволить забезпечити додаткові місця для пацієнтів, що потребують кисневої підтримки. Та обладнати апаратами ШВЛ додаткові ліжка в реанімаціях столичних лікарень», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]