Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом тільки за крайньої потреби

24 березня 2021 року, 12:21

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби. Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні нам необхідно розірвати ланцюг захворюваності. Зупинити розповзання вірусу. Інакше – медична система не впорається з такою кількістю хворих! Практично всі сили в медичних закладах кинуті на допомогу пацієнтам з коронавірусом. А ще ж у нас чимало киян з іншими захворюваннями, яким теж потрібна допомога лікарів. Привозять пацієнтів і з невідкладними випадками. Давайте думати і про це! Якщо «ляже» медична система, хто нам допомагатиме, хто рятуватиме здоров’я і життя киян? Саме тому ми, не очікуючи рішень Уряду, запровадили з 20 березня до 9 квітня суворі карантинні обмеження в столиці. А вже з 23 березня їх запровадив і Уряд, віднісши Київ до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки. Відповідно – в місті діють усі обмеження «червоної» зони», – сказав мер столиці.

Разом з тим він наголосив, що столична влада не зупинила роботу громадського транспорту в місті.

«Ми добилися того, щоб під заборону не потрапив громадський транспорт. Він у столиці працює – за визначеним регламентом і з дотриманням норм безпеки. З наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу. І тут би я хотів наголосити! Громадський транспорт під час карантину працює виключно для тих пасажирів, які добираються на роботу чи в невідкладних справах. Для киян, які працюють у сферах життєзабезпечення міста! Натовпи в транспорті – це, я вважаю, безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами. Які роблять вигляд, що в нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу», – наголосив мер Києва.

Він пояснив, що рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці.

«Нагадаю, навіть в найскладніший період першої хвилі вірусу метро, наприклад, не закривали в тих же Мілані чи Нью-Йорку. Але в ньому їздило дуже мало пасажирів.  Тільки ті, кому справді потрібно дістатися на роботу. Тому давайте свідомо ставитися до ситуації і реалій, в яких живемо вже більше року! Розуміти всі ризики власної легковажності», – закликав Віталій Кличко.

Він наголосив, якщо ситуація не поліпшиться, і міська влада, і Уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці.

«Але ми всі пам’ятаємо, яке обурення викликало таке рішення рік тому. Коли не працювало метро, а наземний транспорт перевозив тільки пасажирів за спецперепустками. І також нагадаю, що, за обмеженнями «червоної» зони, установи, заклади, підприємства некритичних сфер повинні перевести співробітників на дистанційну роботу», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]