Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ приєднався до Пакту вільних міст

26 вересня 2022 року, 12:24

Київ приєднався до Пакту вільних міст. Церемонія підписання відбувалася під час саміту Пакту, який розпочався сьогодні в Празі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Мери європейських міст обговорять, зокрема, підтримку України та допомогу, яку можуть надати її містам – економічну, гуманітарну, допомогу у відновленні інфраструктури та житла.

«Сьогодні для нас дуже важлива ваша підтримка і допомога і важлива наша ефективна співпраця. Я дякую європейським колегам, міста яких надали прихисток українським біженцям. Дякую за допомогу, яку ви надсилали Києву, і за те, що налаштовані допомагати нам у відновленні. Приєднання Києва до Пакту вільних міст – це ще одна можливість для спільного та ефективного подолання викликів, що постали сьогодні перед Україною та цивілізованим демократичним світом», – заявив Віталій Кличко після церемонії підписання.

Пакт вільних міст – це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

Європейські міста співпрацюють у захисті демократії, у боротьбі з корупцією та популізмом, захисті місцевого самоврядування й побудові ефективної взаємодії із національними урядами. А також реалізовують спільні ініціативи та проекти, адаптовані до потреб окремих міст.

Зокрема, з моменту заснування, мери Пакту вільних міст ініціювали загальноєвропейське лобіювання для прямого доступу до фінансування ЄС важливих для міст проектів. Та звернулися до інших мерів-однодумців щодо більш ефективної співпраці та перспективного розширення мережі.

Під час саміту Пакту вільних міст у Празі відбулася зустріч Віталія Кличка з мерами Берліна, Варшави, Праги, Будапешту, Гамбургу, Франкфурту, Афін та Вільнюса.

Також Віталій Кличко зустрінеться з віце-президентом Європейської комісії.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]