Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ продовжить пільги для столичного бізнесу

11 грудня 2020 року, 12:18

Міська влада продовжить пільги для столичного бізнесу, що запровадила в березні, на початку карантину. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні наше завдання – рятувати здоров’я і життя людей. А також – допомагати бізнесу, вберегти економіку міста від стрімкого падіння. Хочу повідомити, що міська влада і наступного року продовжить підтримувати столичних підприємців. Я ініціював збереження преференцій для малого та середнього бізнесу, що Київ запровадив у березні, та запровадження деяких інших пільг», – повідомив Віталій Кличко.

Так, за його словами, до розгляду депутатів Київради підготовлені проекти рішень, що передбачають як продовження пільг, що місто вже надало, так і встановлення їх для інших категорій підприємців.

«Це дозволить їм зберегти робочі місця. І головне – свій бізнес», – підкреслив мер столиці.

Проекти рішень зокрема передбачають:

  • на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди – становитиме 1 гривню;
  • також запропоновано і надалі зменшену вартість оренди комунального майна – на 50%;
  • для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.

Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до існуючих договорів.

«Ми розуміємо, що Київ недоотримає частину доходів. Але ми маємо зберегти і підтримати столичний бізнес. Люди повинні працювати і заробляти», – наголосив Віталій Кличко.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]