Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ сьогодні впроваджує масштабні проекти, покликані підвищити рівень екологічної та енергетичної безпеки»

25 серпня 2020 року, 19:57

Київ сьогодні впроваджує масштабні проекти, покликані підвищити рівень екологічної та енергетичної безпеки. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час першої наради щодо розробки для Києва Плану дій «Зелене місто» (Green City Action Plan) за участі керівництва столиці, ЄБРР, залучених банком консультантів (Atkins) та структурних підрозділів КМДА.

За словами мера столиці, екологічна безпека – пріоритетний напрям розвитку міста. Проблеми, пов'язані з екологією, накопичувались десятиліттями. Але Київ рухається у напрямку їх вирішення.

«Про це свідчить і підписаний у березні Меморандум про порозуміння між КМДА та Європейським Банком Реконструкції та розвитку – «Зелені міста». Інвестиції в екологію – це інвестиції в здорове та безпечне майбутнє громадян, наступних поколінь. Саме тому розвиток усіх сфер життя ми розглядаємо через призму екологічності та енергоефективності», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, існує кілька ключових чинників, що впливають на екологічний фон міста. Насамперед, це стрімке збільшення кількості автомобільного транспорту, робота промислових підприємств, необхідність переоснащення та модернізації об'єктів інфраструктури тощо.

«В цьому плані Київ – не унікальний, багато європейських столиць мають аналогічні проблеми. Київ сьогодні впроваджує масштабні проекти, покликані підвищити рівень екологічної та енергетичної безпеки, – підкреслив Віталій Кличко. – В першу чергу, я говорю про найбільший в Україні проект у сфері ЖКГ – модернізацію Бортницької станції аерації. Робота здійснюється в рамках міжнародної кредитної угоди з Японією».

Він також нагадав, що два роки тому місто повернуло від приватної компанії «Київенерго» в управління громади теплоенергетичний комплекс і розпочало його модернізацію.

Зокрема, вже цього року фахівці розпочинають встановлення на сміттєспалювальному заводі «Енергія» системи хімічної очистки. Після цього робота заводу в питанні шкідливих викидів відповідатиме європейським екостандартам.

«Рік тому в Києві стартувала програма роздільного збору відходів. Ми фіксуємо, що обсяги відібраного сміття, що не поїде на полігон чи на спалення, постійно зростає. Кияни свідомі і сортують сміття, – зауважив мер. - Також вже цього року в столиці з'являться перші стаціонарні пости моніторингу повітря, завдяки яким ми будемо мати якісну інформацію про стан повітря. І визначати заходи для його поліпшення. Це лише частина заходів та проектів, що впроваджує Київ для покращення екології. Переконаний, завдяки підтримці міжнародних партнерів, їх досвіду та знанням, ми осилимо цю роботу».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]