Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Ми розпочинаємо будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів «Оболонський» (+фото)

09 жовтня 2020 року, 16:09

Міська влада розпочинає втілення ще одного інфраструктурного проекту – будівництво нового пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів «Оболонський». Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки початку робіт на об’єкті.

«Сьогодні ми розпочинаємо будівництво нового об’єкту – пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів «Оболонський». І плануємо реалізувати цей важливий для оболонців, киян і гостей столиці проект уже в середині наступного року. Міст з’єднає Оболонську набережну (в районі гольф-центру) з островом «Оболонський», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, ширина мосту буде 4 метри. Довжина – 164  метри. Він матиме три прольоти. Конструкція споруди спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці.

«Міст матиме дуже цікавий архітектурний вигляд та підсвічуватиметься у вечірній і нічний час. І буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також благоустрій на острові. З мінімальним втручанням у природній ландшафт. Облаштуємо там зону для купання. Щоб у киян було більше чудових місць для відпочинку. Важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки «Оболонь». Міст збудуємо за кошти меценатів», – підкреслив Віталій Кличко.

Початок будівництва пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів «Оболонський

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]