Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Місто обладнає 4 нові лабораторії для ПЛР-тестів та збільшить потужність ще двох

04 листопада 2020 року, 12:14

У столиці обладнають 4 нові лабораторії для ПЛР-тестів та збільшать потужність іще двох лабораторій. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн брифінгу.

«Для збільшення кількості ПЛР-тестувань за добу у столичних лікарнях № 4 та № 5 найближчим часом встановлять додаткове лабораторне обладнання. А в чотирьох лікарнях: № 6, № 7, Київському міському центрі «Академія здоров’я людини» та в пологовому будинку № 5 обладнають нові ПЛР-лабораторії. Місто їх замовило і найближчим часом чекає на поставку цього обладнання. А в медзакладах уже готують приміщення, де встановлять нові лабораторії. Вони дозволять додатково робити понад 2300 тестувань за добу», – повідомив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Київ і надалі збільшує кількість тестувань.

Показник тестування в столиці – найвищий в Україні і становить сьогодні понад 450 тестів на 100 тисяч мешканців.

«Загалом у комунальних медзакладах і лабораторному центрі з початку пандемії дослідили понад 196 тисяч зразків біоматеріалу методом ПЛР. А методом ІФА – на виявлення антитіл – зробили більш як 58 тисяч тестів. Досліджують зразки і в приватних та державних клініках Києва», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]