Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Місто оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо будівництва на Андріївському узвозі, 14-16

11 листопада 2020 року, 12:51

Місто оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду, щодо будівництва на Андріївському узвозі, 14-16. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Хочу повідомити, що КМДА оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично відновлює дозвіл на будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14-16. Бо цим судовим рішенням скасовані приписи та наказ Департаменту держархбудконтролю КМДА, якими заборонялось здійснення будівництва. Але, наголошу: жодне рішення суду в столиці не було та не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо – на Андріївському узвозі!» – написав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що позиція міста незмінна і чітка: будь-яке будівництво має відбуватись із дотриманням усіх норм законодавства, зокрема, й щодо охорони культурної спадщини. 

«Андріївський узвіз – історична старовинна вулиця Києва. І ми повинні зберегти її унікальність. Своїми діями місто вже неодноразово демонструвало, що здатне зупиняти забудовників, які нехтують думкою громади та намагаються втілити свої проекти всупереч інтересам киян і столиці. Тому ще раз підкреслю, що завершення будівництва на Андріївському узвозі, 14-16 може відбутись тільки за умови дотримання закону і попередніх домовленостей щодо поверховості та вигляду споруди. В іншому випадку – столиця має приклади заморожених об’єктів в історичній частині, власники яких зрештою пішли на умови киян і міста. Останній із таких прикладів, нагадаю, – будівництво на вулиці Гончара, 17-23, де забудовник вже прибирає кілька зайвих поверхів»,  – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]