Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «НКРЕКП повинна прислухатися до Київради, якій кияни делегували права відстоювати їхні інтереси»

12 липня 2016 року, 21:06

Рішення Київради про запровадження мораторію на підвищення тарифів сьогодні багато хто називає декларативним, але, Київський міський голова переконаний, що НКРЕКП повинна прислухатися до думки людей, депутатів,  яким кияни делегували право відстоювати їх інтереси. Про це Віталій Кличко заявив ефірі телеканалу «Еспресо».

«Підвищення тарифів – дуже болюче питання. Воно стосується кожного жителя не тільки Києва, а й усіх міст України. Перед тим, як ухвалювати рішення про підвищення тарифів, потрібно зважити, чи зможуть люди сплачувати такі рахунки. Хочу зазначити, що як мер столиці, я не можу не турбуватися про це», – наголосив Кличко.

Мер підкреслив, що борги киян за ЖКП становлять понад 1 млрд грн. Підвищення тарифів збільшить його мінімум вдвічі, що у свою чергу може призвести до колапсу житлово-комунального господарства.

«Тому я ініціював звернення Київради до Парламенту та Уряду – до жовтня переглянути тарифну політику. Тарифи повинні бути такими, за які люди зможуть сплачувати. У європейських країнах, наприклад, плата за ЖКП складає не більше 10% від зарплати чи пенсії, в Україні – 25%», – зазначив Віталій Кличко.

Коментуючи підготовку до опалювального сезону, міський голова зауважив, що рахунки «Київенерго» уже розблоковані і комунальники відновили ремонтні роботи. «Рахунки 104-ох енергокомпаній в багатьох областях України, у тому числі й «Київенерго», були заблоковані. Це обмежувало можливість проводити підготовку до зими. Але рахунки уже розблокували, і ми встигнемо вчасно підготуватися до опалювального сезону», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]