Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада контролюватиме ситуацію з нарахуваннями за комунальні послуги, щоб кияни не отримували платіжки з некоректними розрахунками»

18 листопада 2016 року, 20:37

Столична влада контролюватиме ситуацію з нарахуваннями за житлово-комунальні послуги, щоб кияни не отримували платіжки з некоректними розрахунками. Про це в ефірі каналу «Київ» заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Ми повинні контролювати, щоб у жодному разі помилок не було», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що кияни отримали платіжки із захмарними цінами, а згодом, з’ясувалося, що суми в багатьох випадках – помилкові.

«Я вже доручив провести перевірку нарахувань за послуги з опалення. Буде здійснено перерахунок там, де були некоректні нарахування», – підкреслив мер Києва.

Віталій Кличко також наголосив, що кияни повинні сплачувати лише за якісні житло-комунальні послуги.

«Якщо в помешканні температура нижча за +18 градусів, то кияни не повинні платити зайвих грошей і має відбутися перерахунок. Ми просимо звертатися з такими питаннями до «Київенерго», ЖЕКів та за телефонами 1551 чи 1557», – додав Київський міський голова.

Віталій Кличко вкотре наголосив, що столична влада не формує тарифи на опалення, електроенергію та водопостачання.

«Ці тарифи спускають нам зверху», – додав він. Мер зауважив, що єдиний тариф, який формує міська влада – квартплата. Віталій Кличко також зауважив, що цей тариф тривалий час не підвищується і влада Києва не збирається його піднімати найближчим часом.

Мер Києва також додав, що завдання столичної влади – зменшити навантаження на киян через значне зростання вартості тарифів.

«Ми втілили програму встановлення лічильників тепла, у понад 90 відсотків будинків лічильники вже встановлені», – підкреслив Віталій Кличко. Ця робота триває і невдовзі 100 відсотків будинків будуть обладнані лічильниками, – запевнив мер.

Крім того, додав він, продовжується реалізація програми з підвищення енергоефективності. Віталій Кличко нагадав, що торік були проведені заходи з енергоефективності в 13 житлових будинках, що дозволило зекономити 4,6 млн грн. Цього року, зауважив міський голова столиці, були отримані гранти на 62 ОСББ та ЖКБ, які реалізовують програму «70 на 30». Віталій Кличко також додав, що, на жаль, існує проблема з викраденням будинкових лічильників тепла  і за останні місяці було вкрадено 400 лічильників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]