Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко обговорив ситуацію щодо поширення коронавірусу з керівником Інституту Коха – вірусологом Лотаром Вілером 

06 квітня 2020 року, 12:23

Мер Києва Віталій Кличко обговорив ситуацію щодо поширення коронавірусу з керівником Інституту Роберта Коха – вірусологом, професором Лотаром Вілером. Про це Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Вчора ввечері я спілкувався телефоном з професором Лотаром Вілером – відомим вірусологом, керівником німецького Інституту Роберта Коха. Він, зокрема, зазначив, що світ вперше зіштовхнувся з цим видом вірусу. У людей поки немає імунітету до нього. Коли закінчиться пандемія і коли буде вакцина – вчені прогнозувати не беруться. Як наголосив професор, головне завдання – зробити все, щоб не сталося інфекційного вибуху. Який призводить до колапсу медицини і великої кількості жертв. Тому він підкреслив, що сьогодні треба максимально уповільнити розповсюдження вірусу», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко додав, що вчені не можуть точно сказати, коли буде пік захворювання. І Лотар Віллер зауважив, що в Німеччині сьогодні роблять все, щоб розтягнути в часі розповсюдження хвороби.

«Медикаментів саме від коронавірусу немає. Можна тільки знімати симптоми. Чітких рецептів лікування поки що немає. Тільки загальні, як від інших видів вірусів. Це я розповів, що говорять відомі в світі вірусологи та імунологи. І що сьогодні реальність така», – додав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]