Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Оновлений другий вестибюль станції метро «Святошин» працюватиме з 1 листопада» (+фото)

31 жовтня 2019 року, 13:18

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували вестибюль № 2 станції метро «Святошин». 1 листопада оновлений вестибюль відкриють для пасажирів.

«Оновлена станція «Святошин», що ми відкрили після ремонту в березні, стала пілотною. В якому сенсі? Тут ми впроваджували сучасні норми доступності в збудовану за радянських часів станцію. Загалом на станції встановили 3 ліфти та 3 підйомники, обладнали тактильні смуги, навігацію, звукові сигнали. Консультації щодо потреб маломобільних категорій населення надавала Асамблея людей з інвалідністю», – сказав Віталій Кличко.

У другому вестибюлі для можливості пересування людей з інвалідністю встановили один ліфт та 2 вертикальних підйомника. Виклали тактильну плитку, встановили інформаційні покажчики. Оновили покриття підлоги, стін, стелі вестибюля та прилеглого переходу. Встановили нові двері на вході у вестибюлі. Здійснили благоустрій території біля станції.

«Виконали тут і всі необхідні роботи із заміни систем функціонування станції. Пасажири їх не бачать але вони є важливими для щоденної роботи станції. Це системи пожежної безпеки, вентиляції, зв’язку, гучномовного оповіщення, освітлення, водопостачання, гідроізоляції та відеонагляду», – розповів мер.

Святошин – це великий транспортний хаб. Сюди приходить електричка, приміський транспорт, міський наземний громадський транспорт. Пасажиропотік же тільки на станції метро – у середньому близько 35 тисяч пасажирів щодня.

Віталій Кличко також згадав і про систему оплати проїзду в столичному метрополітені. Зокрема, він зазначив, що за підрахунками, користувачів жетонів уже залишилося 13%. 

«До кінця цього року QR-квиток на разовий проїзд повністю замінить жетони. Уже сьогодні можна користуватися електронним квитком, а при його поповненні на 50 поїздок, кожна поїздка коштуватиме 6,5 грн», – зазначив мер Києва.

Відремонтований вестибюль № 2 станції метро «Святошин»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]