Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко подякував киянам, які своєчасно сплачують за житлово-комунальні послуги

08 травня 2020 року, 12:35

За квітень у столиці рівень оплати за житлово-комунальні послуги склав понад 86 відсотків. Це на 6 відсотків більше, ніж у березні. Про це мер столиці заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Я вдячний, що чимало киян та керівників підприємств, дослухалися до нашого звернення і погасили борги за комунальні послуги. Ці кошти місту життєво-необхідні. Бо це – і розрахунки столиці за енергоносії, зарплатня двірників, працівників аварійних бригад, працівників ТЕЦ і насосних станцій. Та багатьох інших фахівців, які продовжують щодня працювати. Понад 20 тисяч комунальників виконують свою роботу. І ми не допустили збоїв у роботі житлово-комунальної системи з початку карантину», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що дуже важливо, що в період карантину, багато киян дослухались до заклику залишатись вдома і скористатись онлайн-сервісами для сплати за послуги.

«За цей час рівень оплати за комуналку онлайн за допомогою муніципальних сервісів зріс на 15 відсотків», – зазначив мер столиці.

Нагадаємо, що в березні загальна заборгованість за комунальні послуги в Києві сягала 6 млрд гривень. 

Віталій Кличко підкреслив, що міське підприємство «Центр комунального сервісу» в період обмежень опрацювало понад 300 тисяч онлайн звернень киян. Це – звірка платежів, передача показників лічильників, постановка на облік. І сьогодні всі консультації і питання щодо надання комунальних та житлових послуг можна вирішити онлайн.

«Я раджу користуватись цими можливостями, не витрачаючи час на черги і не ризикуючи здоров’ям. І сьогодні в кількох соціальних мережах ми запускаємо проект «Навчіть найрідніших платити за комуналку онлайн». Там буде перелік всіх ресурсів, що допоможуть зробити такі платежі», – сказав Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]