Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко подякував прем’єру Британії Борису Джонсону за чітку і безкомпромісну позицію щодо України

26 січня 2022 року, 13:28

Мер Києва Віталій Кличко подякував британському прем’єру Борису Джонсону за чітку і безкомпромісну позицію щодо України та політичну і військово-технічну підтримку нашої держави. Про це Віталій Кличко заявив в ефірі ранкового шоу Today Radio 4 BBC.

«Сьогодні в ефірі популярного ранкового шоу Today Radio 4 BBC обговорювали напружену ситуацію довкола України. Я, зокрема, подякував британському прем’єру Борису Джонсону за чітку і безкомпромісну позицію щодо України, за політичну і військово-технічну підтримку нашої держави. Сьогодні в Парижі відбувається зустріч політичних радників лідерів «нормандської четвірки». І ми зацікавлені в деескалації ситуації дипломатичними методами. Але я також наголосив: якщо на нас нападуть, ми не матимемо іншого вибору, ніж захищатися. Битися за незалежність своєї країни, за свою свободу і цінності, за демократичний шлях розвитку української держави», – написав мер Києва у своєму Telegram-каналі.

Він підкреслив, що Україна і столиця зокрема готує систему цивільної оборони, місцевої самооборони, робить все що може в нинішній ситуації.

«Але без підтримки партнерів та друзів нам буде складно захистити нашу країну від російського агресора. Тому ми вдячні тим державам-партнерам, які нам сьогодні допомагають, – політично, економічно, оборонним озброєнням, досвідом і консультаціями експертів. Ми вдячні за будь-яку підтримку, а не за декларації про неї! На цю тему говорив і в інтерв’ю британському національному щоденному виданню «I». Критично важливо, щоб сьогодні всі європейські держави об’єдналися навколо України, щоб допомогти їй захистити свою незалежність. Бо йдеться про майбутнє України – держави в центрі Європи!» – наголосив британським ЗМІ Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]