Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив у Дарницькому районі сучасний Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю (+фото, відео)

26 січня 2022 року, 14:12

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новий сучасний Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю, який створили в Дарницькому районі столиці.

«Сьогодні ми відкриваємо у Дарницькому районі новий Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю. Центр стане частиною мережі закладів реабілітації, яка фактично покриватиме потребу Дарницького району. В районі вже працюють відділення реабілітації дітей з ДЦП та відділення трудової і професійної реабілітації осіб з інвалідністю віком старше 18 років. Одночасно отримувати послуги з реабілітації у новому центрі зможуть від 35 до 40 дітей із інвалідністю. Протягом дня – 80-90 дітей. Діти – це найважливіше, що у нас є. І ми повинні про них турбуватися. А в такому Центрі комплексної реабілітації діти з інвалідністю отримають усе необхідне для лікування та реабілітації», – сказав Віталій Кличко.

Заклад обладнали підйомником та зовнішнім ліфтом для доступності осіб, які пересуваються на інвалідних візках. Поряд із центром також є інклюзивний дитячий майданчик. Усі написи в закладі продубльовані шрифтом Брайля.

У новому центрі реабілітації є діагностичне відділення, відділення арт-терапії, сенсорно-інтеграційної терапії, логопедичне та логоритмічне відділення, відділення соціально-психологічної та фізичної реабілітації, які вже розпочали працювати та надавати послуги з реабілітації дітям.

«Плануємо, що найближчим часом сучасні центри комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю будуть функціонувати в кожному районі столиці. Наразі місто працює над їх створенням у Деснянському, Подільському, Оболонському, Святошинському, Солом’янському та Шевченківському районах. Зокрема, невдовзі плануємо відкрити новий центр реабілітації на Оболоні. А до кінця року такі ж центри в Подільському, Шевченківському та Деснянському районах», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, сьогодні в Києві проживає майже 12 тисяч дітей з інвалідністю.

Новий сучасний Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю у Дарницькому районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]