Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав відео про те, як будують Подільсько-Воскресенський міст. На ньому вже почали встановлювати ванти (+відео)

05 червня 2020 року, 12:30

Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу активно триває. Там вже почали встановлювати ванти на арочну конструкцію мосту. Це потрібно для стабілізації та міцності споруди. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Віталій Кличко розповів, що виїжджав перевірити, як тривають роботи на об’єкті. А також запросив на екскурсію Міністра фінансів України Сергія Марченка.

Також мер показав відео про те, які роботи тривають сьогодні на мосту.

«Вже встановили 8 великих тросів. Їх, нагадаю, місто придбало у німецької компанії Bridon-Bekaert – відомого у світі підприємства, що виробляє всі види промислових сталевих тросів. Зазначу, що Подільсько-Воскресенський – найбільший арочний міст в Європі. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії під майбутнє метро – на нижньому ярусі. Прокладуть також і трубопровід», – повідомив мер.

За його словами, сьогодні на мосту триває процес підготовки пішохідної частини, яка проходитиме під аркою. Там встановлюють спеціальну огорожу. Тривають і роботи зі спорудження порталів для майбутніх станцій метро.

Паралельно збирають великі металеві конструкції, що стануть основою частини мосту в напрямку Подолу. І вже скоро, за допомогою супердомкратів та потужних кранів, їх встановлять на опори.

«Не припиняють робіт і в напрямку Троєщини. Там закінчують бетонування проїжджої частини над Русанівськими садами. Також вже встановили опори над залізничним проїздом. Далі – робитимуть з’їзд із мосту на Лівому березі. Ми робимо все і налаштовані в кінці цього року відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостом. Та розпочати будівництво нової гілки метро – на Троєщину», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]